Chokladmuffins med zucchini

Nu frodas zucchinin på vår odlingslott! Det något lynniga sommarvädret har tydligen bidragit till att zucchini stortrivs och får lagom med vatten och sol. Vanligtvis brukar vi behöva vattna precis hela tiden men i år verkar det vinnande konceptet vara att låta allt vara i fred… och så skörda någon gång i veckan istället. Vi har två stycken zucchiniplantor i en pallkrage och det verkar funka när vi plockar zucchinin efter hand.

Men vad göra med all zucchini (eller squash för den delen)? Varför inte muffins?

chokladzucchinimuffins_110810_liten

Chokladmuffins med zucchini

(8 st)

60 g smör (jag tog flytande smör/rapsolja men använd annars rumsvarmt smör)
100 g strösocker
1 ekoägg
1 nypa vaniljpulver
1/2 tsk kanel
2 1/2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 nypa salt
100 g vetemjöl (drygt 1 1/2 dl)
1 msk mjölk
1 1/2 dl grovriven zucchini
25 g mörk choklad, 70 %

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop smör och socker. Rör ner ägget. Blanda de torra ingredienserna och rör försiktigt ner i smeten. Rör till sist ner mjölk och riven zucchini. Fördela i muffinsformar som gärna får stå i en metallmuffinsform, då håller de formen bättre. Grovhacka chokladen och strö den ovanpå muffinsarna. Grädda i ca 20 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *