I slutet på december åkte vi till Puerto Rico i Karibien för att njuta av ungefär tio dagars sol, värme och tropisk natur. Puerto Rico innehåller mycket trots sin ganska lilla storlek. Genom att hyra bil delar av tiden hann vi med olika miljöer och upplevelser, allt från finfina stränder till tropisk regnskog, koloniala gamla huvudstaden San Juan och biobukter med självlysande alger. Kul resa alltså och lättrest ”land” (för Puerto Rico är ju ett amerikanskt territorium). Dollar är valutan som gäller och det är ganska dyrt att äta ute och för den delen handla mat i butikerna. Vi bodde i lägenheter (hotell i Boqueron resp. AirBnB i gamla San Juan) och tyckte att det var skönt att äta frukost hemma, något enkelt till lunch ute (typ fisk- och skaldjursspett) och så middag ute på restaurang.
Maten då? Puertoricanerna gillar sina matbananer! Den mest klassiska rätten heter mofongo och består av mosade matbananer (plantains) med fläsk, vitlök och andra kryddor. På detta en röra med något köttigt eller fiskigt och tomater. För oss räckte det att äta den här rätten ett par gånger under vistelsen. Annars var det mycket fisk och skaldjur såklart. Ölen Medalla var vår främsta måltidsdryck men även rom smög sig in i ganska många drinkar. Bacardi har ju sin huvudfabrik på ön så det passade ju bra…