Har du allt som oftast en eller ett par bananer som börjar bli lite väl bruna? Inga bekymmer, förena nytta med nöje och gör bananpannkakor till frukost eller brunch! De här innehåller både kokosflingor och mandelmjöl och blir därmed både mättande och goda! Jag åt dem med lite kardemummayoghurt, hallon och flytande honung.
Bananpannkakor med kokos och mandelmjöl
(1-2 port)
1 mellanstor banan, riktigt mogen!
2 ekologiska ägg
Drygt 1/2 dl kokosflingor
Drygt 1/2 dl mandelmjöl
Ca 1/2 tsk kanel om så önskas som smaksättning
Drygt 1 krm bakpulver
1 liten nypa salt
Kokosolja/smör till stekning
Mixa bananen och äggen till en slät fluffig blandning i mixer eller med stavmixer. Tillsätt kokosflingor, mandelmjöl, gärna lite kanel och så bakpulver. Fortsätt mixa i ca 20-30 sekunder till en någorlunda slät blandning. Hetta upp kokosolja eller smör i en stekpanna. Stek pannkakorna i omgångar. Använd ca 2 msk smet till en lite större pannkaka och 1 msk smet till plättar. Vänd pannkakorna försiktigt. Servera med valfria tillbehör, t ex yoghurt, bär och honung.